πίσω

ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΑΡΧΑΙΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΠΛΟΙΩΝ

Το επίπεδο ανάπτυξης της χαρτογραφίας και πλοήγησης στην  γνώση των Ελλήνων, και την αξιοπλοΐα των πλοίων τους ήταν πολύ υψηλότερες από ό, τι γενικά πιστεύεται.

Αρχαίοι ναυτικοί καθοδηγούνται τέλεια από τα αστέρια, γίνονται μεταβάσεις στις θάλασσες  χωρίς φόβο μακριά από την ακτή, γνωστή ή άγνωστη και χρησιμοποιείται επιδέξια περνώντας  τον άνεμο και τα ρεύματα.

Αρχαία ιστιοπλοΐα και η κωπηλασία στα πλοία είχαν αξιοπλοΐα υψηλότερες από ότι  υποθέταμε . 

Η υψηλή ευελιξία τους και ο εξαιρετικός χειρισμός σε συνδυασμό με μια μεγάλη σταθερότητα ακόμα και με απουσία έρματος, του οποίου το ρόλο στην αρχαιότητα, έπαιζε συχνά  το φορτίο. Ο σωστός συνδυασμός του ελαφρού  και βαρέως ξύλου στην κατασκευή του πλόα « Ιουλία »  επιτρέπει να εξαιρεθούν από το έρμα, που  παρείχε το πλοίο , 2,5 τόνους,  είχε θετική πλευστότητα, η οποία επαληθεύτηκε πειραματικά (δηλαδή, εάν γεμάτο με νερό διατήρησε τη δυνατότητα να παραμείνει στη ζωή ,πλεύσιμο,  με όλο το πλήρωμα).

Οι  υπάρχουσες στυλιζαρισμένες εικόνες της αρχαίας διήρους πάνω σε αρχαία αγγεία, τοιχογραφίες, σφραγίδες, κλπ. δεν είναι σαφές ποια η θέση στα κουπιά, η απόσταση μεταξύ τους και στο βασικό σχεδιασμό της διάταξης του πλόα. Δεδομένου ότι δεν σταματούν την επιστημονική συζήτηση σχετικά με αυτό το θέμα, έχουμε αποκτήσει πρακτική εμπειρία, καθώς και θεωρητικές μελέτες των συναδέλφων μας από το Μουσείο της αρχαίας ναυτιλίας στο Mainz (Γερμανία), μας επιτρέπουν να λυθεί αυτό το πρόβλημα. Το νέο σχέδιο επίλυσης εργονομίας του  κωπηλάτη και ο αριθμός των κουπιών είναι τα βασικά σημεία και μπορεί αυτό να καθορίσει όλες τις άλλες παραμέτρους μέχρι και το μήκος του σκάφους. Η διήρης ήταν ο πιο κοινός τύπος των πλοίων του Μεγάλου  Ελληνικού αποικισμού. Πολεμικό κωπήλατο πλοίο με δύο σειρές κουπιών σε κάθε πλευρά. Πρόκειται για επαναστατική επινόηση (πιθανότατα των Βοιωτών από τον Τρωικό πόλεμο ή ασφαλέστερα των αποίκων τους στις Ερυθρές της Μ. Ασίας κατά τον 8ο αι. π.Χ.) που πρόσδιδε στο σκάφος διπλάσια κινητήρια ισχύ χωρίς αύξηση του μήκους του. Αυτό ήταν ένα σημαντικό πλεονέκτημα στις καταδιώξεις των πειρατών και στους εμβολισμούς των αντιπάλων.Η πλοήγηση επιτυγχανόταν με τα δύο μεγάλα κουπιά της πρύμνης. Επικουρικά διέθετε ένα μεγάλο τετράγωνο ιστίο με πλήθος τροχαλιών για τον ευχερή χειρισμό του. Συνήθως έφερε 100 κουπιά (εκατοντόρος). Το μήκος και το πλάτος της έφθαναν τα 32 και τα 4,80 μέτρα αντίστοιχα. Μερικές φορές έφερε κατάστρωμα για την προστασία των κωπηλατών και την ευχερή μεταφορά των οπλιτών.

Μπορείτε να το δείτε και σε πλήρη οθόνη.


 

Για να δείτε κάποιες σελίδες πρέπει να έχετε τον flash player που μπορείτε να βρείτε πατώντας στο εικονίδιο δίπλα.

Πνευματικά δικαιώματα © 2009

 Συντελεστές  και επικοινωνία μαζί μας

       SiteLock