πίσω

ΣΧΕΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΩΝ ΑΙΓΑΙΑΚΟΥ ΚΑΙ ΙΝΔΟΥ ΠΟΤΑΜΟΥ

Ο καταξιωμένος Ινδός γλωσσολόγος και ερευνητής J.K. Chatterji γράφει στο βιβλίο του «History and Culture of the Indian People, Race, movements and pre-historic Culture» οτι : η κοιτίδα των Δραβιδών, είναι τα νησιά του Αιγαίου, και πιθανότερα η Κρήτη, απ΄ όπου οι πρόγονοί τους ξεκίνησαν πριν από πολλές χιλιετίες για να καταλήξουν στην Μεσοποταμία όπου ανέπτυξαν τον Σουμεριακό πολιτισμό, και στη συνέχεια απλώθηκαν στην Κεντρική και νότια Ινδία.

 

ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΙΝΔΟΥ ΠΟΤΑΜΟΥ

ΣΚΟΠΟΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΟΥΝ ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΙΣ ΟΜΟΙΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΕΜΕΙΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΑΜΕ ΣΥΓΚΡΙΝΟΝΤΑΣ ΕΥΡΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΟΛΕΩΝ ΤΟΥ ΙΝΔΟΥ ΠΟΤΑΜΟΥ ΣΕ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ, ΟΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΒΡΕΘΕΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΣΚΑΦΗ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΑΠΟ 1400 ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΣΗΜΕΙΑ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ, ΤΩΝ ΕΥΡΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΑΚΟΥ ΚΥΡΙΩΣ ΧΩΡΟΥ . ΟΙ ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΕΣ  ΠΟΥ ΠΑΡΑΘΕΤΟΥΜΕ ΕΔΩ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ 6000 ΠΧ ΚΑΙ ΣΤΑΜΑΤΟΥΝ ΠΕΡΙΠΟΥ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΤΟΥ ΧΑΛΚΟΥ.

Ονομάζουμε στην ερεύνα αυτή  «Αιγαιακός» και έχει περισσότερο τοπογραφικό χαρακτήρα η λέξη είναι λοιπόν ο  πολιτισμός που περιλαμβάνει εδώ τον Μυκηναϊκό τον Μινωικό τον Κυκλαδικό και γενικά τον κόσμο που ζει και έζησε πριν χιλιάδες χρόνια στην περιοχή του Αιγαίου. το γένος των Ελλήνων. Επειδή ο Αιγαιακός πολιτισμός ιστορικά καλύπτει την εποχή του χαλκού σε μερικά από τα εκθέματα υπάρχουν της νεωτέρας νεολιθικής περιόδου  σε αυτό προσθέτουμε την λέξη «νεολιθικά »περιλαμβάνουμε επίσης  και τις περιοχές του Εύξεινου πόντου και την ανατολική γενικά Μεσόγειο. Επειδή αυτή δεν είναι μια αρχαιολογική εργασία οι χρονολόγηση είναι κύριος από τις πηγές και είναι ίσως μερικές φορές κατά προσέγγιση. Εμείς τις σημειώσαμε από το Ινδικό αρχαιολογικό ινστιτούτο αλλά και αυτό του Πακιστάν τις επίσημες ιστοσελίδες, από τον ημερήσιο τύπο παλαιών εποχών ,από τις αναγραφές του εκάστοτε μουσείου και από επώνυμους δικτυακούς τόπους, μουσεία ,αλλά και από το πανεπιστήμιο του Ουισκόνσιν των ΗΠΑ.

Τα στοιχεία που παραθέτουμε έχουν διασταυρωθεί ως προς την ύπαρξη τους. 

οι ανασκαφές και οι αποκαλύψεις συνεχίζονται και είναι ,παρόλο τα χρόνια των ανασκαφών,1923 άρχισαν ,βρίσκονται ακόμα σε αρχικό στάδιο, πολλά μέλλουν να αποκαλυφθούν συμφώνα με τους αρχαιολόγους. Στην εργασία που ακολουθεί  ο αναγνώστης  ανατρέχοντας στο κείμενο και τις φωτογραφίες, πρέπει να αναλογιστεί τα ήθη, τα έθιμα ,το υλικό κατασκευής, τους χρωματισμούς που χρησιμοποιήθηκαν , την νοοτροπία των ανθρώπων που έζησαν στην περιοχή του Ινδού ποταμού, αλλά  και τον τρόπο σκέψης των δημιουργών και με αυτόν τον τρόπο να συγκρίνει και να αποφανθεί για την ομοιογένεια η την ομοιότητα των δύο πολιτισμών αυτών.

Για τον πολιτισμό του Ινδού ποταμού με τις ως τώρα αποκαλύψεις οι αρχαιολόγοι έχουν βγάλει ορισμένα συμπεράσματα. Όπως όμως θα δείτε στο προηγούμενο κείμενο που δημοσιεύσαμε ορισμένοι επιστήμονες δεν συμφωνούν καθόλου με τα συμπεράσματα άλλων. πολλές φορές η ανακάλυψη στην αρχαιολογία αντί να γίνει αποκάλυψη ,γίνεται πολιτική η άλλη σκοπιμότητα και αυτό είναι κάτι που πρέπει να έχουμε υπόψη μας. Αυτό που επίσης διαπίστωσαν οι Αρχαιολόγοι είναι ότι στα στρώματα της ανασκαφής στα παλαιότερα επίπεδα είναι πιο περίτεχνα από τα νεώτερα .συν τον χρόνο δηλαδή υπήρξε μια φθίνουσα πορεία του πολιτισμού αυτού αντί για άνοδο. στην γνώση .

 

Για να δείτε κάποιες σελίδες πρέπει να έχετε τον flash player που μπορείτε να βρείτε πατώντας στο εικονίδιο δίπλα.

Πνευματικά δικαιώματα © 2009

 Συντελεστές  και επικοινωνία μαζί μας

       SiteLock