πίσω

 ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΙΝΔΟΕΥΡΩΠΑΪΚΑ  ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ

ΕΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ FOCUS ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΙΝΔΟΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ

 

Ιστορία
Οι παππούδες μας, οι Ινδοευρωπαίοι
 

ΕΧΟΥΜΕ ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΜΕ ΓΑΛΑΖΙΟ ΧΡΩΜΑΤΙΣΜΟ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ

 

 

http://www.focusmag.gr/articles/pictures/89097057/m_indoeuropeans.jpg

Σύμφωνα με την επικρατούσα άποψη….(!!!!) οι Ευρωπαίοι προερχόμαστε από ένα μοναδικό λαό που έζησε πριν από 7.000 χρόνια στις στέπες του Βόλγα. Με τη θαυμαστή ικανότητα επέκτασης που τους διέκρινε, έφτασαν ώς την Ινδία και τον Ατλαντικό ωκεανό.

(ΦΥΣΙΚΑ Ο ΟΡΟΣ «ικανότητα επέκτασης που τους διέκρινε» ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟΝ ΤΗΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΟΥ).

Ενώ οι Ευρωπαίοι πολιτικοί εργάζονται για την επίτευξη της ένωσης της γηραιάς ηπείρου, (ΕΤΣΙ ΕΞΗΓΕΙΤΑΙ Η ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΤΗΣ  ΑΝΑΠΟΔΕΙΚΤΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΘΕΩΡΙΑΣ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ…)οι ιστορικοί, οι γλωσσολόγοι και οι αρχαιολόγοι σκαλίζουν το παρελθόν, για να βρουν την κοινή ρίζα μας. Άραγε πριν από χιλιάδες χρόνια οι Ευρωπαίοι ήμασταν ένας και μοναδικός λαός; Αυτό υποστηρίζει η ινδοευρωπαϊκή θεωρία, μια θεωρία που έχει φανατικούς οπαδούς αλλά και σφοδρούς πολέμιους. Σύμφωνα με αυτήν, πριν από 7.000 χρόνια ένας πολιτισμός έφτασε σε ένα ανώτερο επίπεδο από τους συγχρόνους του και επεκτάθηκε μέχρι τις περιοχές στον πολικό κύκλο, το νότιο τμήμα της Πορτογαλίας και την Ινδία. Η γλώσσα με την οποία εκφράζονταν τα μέλη του είχε συγκεκριμένα χαρακτηριστικά που συναντιούνται στις περισσότερες ευρωπαϊκές γλώσσες που μιλιούνται σήμερα, καθώς και σε κάποιες νεκρές γλώσσες, όπως τη σανσκριτική, τη λατινική, τη χιττιτική και την περσική. Είναι μάλιστα πιθανό κάποια έθιμα και μύθοι αυτού του πολιτισμού να επιβιώνουν μέχρι σήμερα, αποτελώντας τη βάση των αντιλήψεών μας.

Μία γλώσσα
Πώς ήταν αυτός ο προευρωπαϊκός λαός; Η απουσία γραφής κατά τις πρώτες χιλιετίες μάς στερεί από αξιόπιστα στοιχεία, όμως σίγουρα επρόκειτο για έναν ημινομαδικό λαό, που βασίστηκε στην εξημέρωση του αλόγου, τη χρήση του τροχού, την επεξεργασία του μετάλλου, τη γεωργία και την κτηνοτροφία. Άλλα χαρακτηριστικά του ήταν η κοινωνική έννοια της ενότητας, η πίστη στους ουράνιους θεούς και η πεποίθηση για τη μετά θάνατον ζωή. Οι Ινδοευρωπαίοι ήταν τεχνικά προηγμένοι για την εποχή τους, ενώ η κυριαρχία τους σε ξηρά και θάλασσα διευκόλυνε την επέκτασή τους. . (ΣΕ ΠΟΛΙΚΕΣ ΚΛΙΜΑΤΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΠΑΓΕΤΩΝΩΝ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΠΟΥ ΘΕΩΡΟΥΝ ΟΤΙ ΑΝΘΗΣΕ…!!! ΣΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ ΕΞΕΛΙΧΤΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΘΕΩΡΕΙΑ  ΜΑΘΑΙΝΟΝΤΑΣ ΣΤΟΝ ΒΟΛΓΑ ΝΑΥΣΙΠΛΟΪΑ…!!! ) Επίσης ανακάλυψαν την ποίηση,(…!!!) την οποία χρησιμοποίησαν για να υμνούν ήρωες και θεούς, και διέθεταν την έννοια της τιμής.(ΚΑΝΕΝΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΠΕΡΙ ΑΥΤΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΗΜΕΡΑ)

Βέβαια όλα αυτά αποτελούν υποθέσεις.(…!!!) Η απόδειξή (ΠΟΙΑ;) τους κινείται σε δύο άξονες: τον γλωσσολογικό και τον πολιτισμικό. Η γλωσσολογική σχέση θεωρείται σχεδόν τεκμηριωμένη. Από τις αρχές του 19ου αιώνα διάφοροι γλωσσολόγο(ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ Η ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΑΥΤΗ!!! ) οδηγήθηκαν στην υπόθεση ενός κοινού «δέντρου» από το οποίο προέκυψαν οι διάφορες γλωσσικές οικογένειες. Δουλεύοντας ο καθένας για λογαριασμό του, δύο ερευνητές,(ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ ΠΟΙΑΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ; ) ο Δανός Ράσμους Κρίστιαν Ρασκ και ο Γερμανός Φραντς Μποπ, έφτασαν στο ίδιο συμπέρασμα: ότι υπήρχε μία μόνο αρχική γλώσσα. Ο Ρασκ απέδειξε τη σχέση της ισλανδικής και γερμανικής γλώσσας με την ελληνική και τη λατινική. Ο Μποπ απέδειξε τη συγγένεια των ανατολικών γλωσσών (όπως είναι η σανσκριτική της Ινδίας) και των δυτικών (λατινική και ελληνική). Ο Μποπ συνέκρινε τη γραμματική, ενώ οι προσπάθειες του Ρασκ επικεντρώθηκαν στη φωνητική.(ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΝΤΙΘΕΤΕΣ ΓΝΩΜΕΣ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΕΙΚΝΥΟΥΝ ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΤΗΣ ΟΛΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ) Οι δυο τους θεμελίωσαν τη Συγκριτική Γλωσσολογία,(Η ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΗ ΓΛΩΣΣΟΛΟΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΜΟΝΟΝ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΥΠΟ ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ) ενώ μετά από αυτούς, στα μέσα του 19ου αιώνα επιβεβαιώθηκε επιστημονικά ότι όλες οι σύγχρονες ευρωπαϊκές γλώσσες (εκτός από πέντε: λαπωνική, φινλανδική, εσθονική, ουγγρική και βασκική)(ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΙΝΔΟΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ; ΕΧΟΥΜΕ ΔΗΛΑΔΗ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΛΩΣΣΟΛΟΓΟΥΣ ΝΑ ΞΕΧΩΡΙΣΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ  ΙΝΔΟΕΥΡΩΠΑΙΟΙ Η ΟΧΙ;) προέρχονται από μία κοινή αρχική γλώσσα, που υπήρξε επίσης η πηγή πολυάριθμων ανατολικών γλωσσών. Αυτή η γλώσσα ονομάστηκε ινδογερμανική, προς τιμή των πρώτων αναλυτών της, που ήταν Γερμανοί, και στη συνέχεια, για να ανταποκρίνεται περισσότερο στο περιβάλλον της εξάπλωσής της, ινδοευρωπαϊκή.

Από την Ινδία στη Γερμανία
Άραγε οι ομιλητές αυτής της γλώσσας επέβαλαν τον πολιτισμό τους μαζί με τη γλώσσα τους ή ο πολιτισμός εγκαθιδρύθηκε μεταδοτικά, χωρίς να εκτοπιστούν οι πολιτισμοί στους οποίους διείσδυσε αυτή η γλώσσα; Η αρχαιολογία και η μελέτη των αρχαϊκών θρησκειών αποκαλύπτουν συμπτώσεις ανάμεσα σε πολύ απομακρυσμένες κοινωνίες, που θα μπορούσαν να αποτελούν σύμπτωση σύμφωνα με την πρώτη εκδοχή. Όμως η μεγάλη πολιτισμική διαφορετικότητα που παρατηρείται ανάμεσα στους ινδοευρωπαϊκούς λαούς κλίνει υπέρ της δεύτερης εκδοχής.( ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ ΘΕΩΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΔΗΛΑΔΗ ΑΠΟ ΕΥΡΩΠΗ ΠΡΟΣ ΤΑ ΕΚΕΙ…… )

Ένα άλλο ερώτημα αφορά στον προσδιορισμό της περιοχής, της εποχής και του λαού απ’ όπου προέκυψε αυτή η αρχική γλώσσα. Αρχικά, η περιοχή αυτή τοποθετήθηκε στην Ινδία, όμως αργότερα αποδείχτηκε ότι η σανσκριτική γλώσσα είναι πολύ πιο πρόσφατη, έτσι το ινδοευρωπαϊκό λίκνο μετατοπίστηκε στη Βαλτική και στο Δούναβη. Αργότερα η εργασία των ερευνητών επικεντρώθηκε στα στοιχεία που προσφέρει η ίδια η γλώσσα, οδηγώντας στο συμπέρασμα ότι στη χλωρίδα και την πανίδα της περιοχής όπου κινούνταν αυτός ο πρωτόγονος λαός κυριαρχούσαν αντίστοιχα οι οξιές, οι βελανιδιές και οι σημύδες, τα ελάφια, οι αρκούδες, οι αγριόχοιροι και οι χήνες. Αυτό αποκλείει την πιθανότητα της νότιας προέλευσης αυτού του πολιτισμού. (ΔΗΛΑΔΗ ΕΤΣΙ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΝΟΤΙΟΙ …ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΑΥΤΗ Η ΧΛΩΡΙΔΑ ΚΑΙ ΠΑΝΙΔΑ…!!!!!!).

Στις αρχές του 20ού αιώνα, ο γερμανιστής φιλόλογος Γκούσταφ Κοσίνα, προσπαθώντας να συνενώσει τις γλωσσολογικές θεωρίες με τις φυλετικές θεωρίες που χαρακτήριζαν τους Ινδοευρωπαίους ως δολιχοκέφαλους ξανθούς, είπε ότι η προέλευσή τους ήταν η βόρεια Γερμανία.(ΤΕΛΙΚΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΕΙ ΑΠΟ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΝΔΙΑ ΤΟΝ ΒΟΛΓΑ Η ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ…!!! ΑΥΤΟ ΔΕΙΚΝΥΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΘΕΩΡΙΑΣ…..) Όμως αργότερα ο Αυστραλός Βερ Γκόρντον Τσάιλντ, ειδικός στην προϊστορία, δημοσίευσε ένα βιβλίο με τον τίτλο Οι Άριοι, το όνομα με το οποίο βάφτισε τον υποθετικό ινδοευρωπαϊκό λαό. Ο όρος «Άριοι» εμφανίστηκε για πρώτη φορά στα σανσκριτικά και σήμαινε «άτομο ανώτερης αξίας», ενώ οι Πέρσες βασιλείς, όπως ο Δαρείος ο Μέγας, αυτοαποκαλούνταν Άριοι. Το 1926, όταν κυκλοφόρησε το βιβλίο του Τσάιλντ, που ήταν μαρξιστής, γεννιόταν το ναζιστικό κίνημα. Προς μεγάλη απογοήτευση του συγγραφέα, το έργο του αποτέλεσε τον ακρογωνιαίο λίθο της εθνικο-σοσιαλιστικής ιδεολογίας.

Στο δρόμο για το Ράιχ
Η ιδεολογία των πρώτων ναζί συνόψισε με συγκεχυμένο τρόπο τα φυλετικά, γλωσσικά και ιστορικά στοιχεία, οδηγώντας σε μια τρελή πρόταση: αφού οι Άριοι –δηλαδή οι Γερμανοί, σύμφωνα με τον Κοσίνα– απέδειξαν την ανωτερότητά τους με την κατάκτηση όλου του γνωστού κόσμου κατά τα προϊστορικά χρόνια, μπορούν να ελπίζουν σε μια σύγχρονη επανάληψη αυτής της εποποιίας και να επεκταθούν σε όλο τον πλανήτη. Επειδή όμως η ανωτερότητα ήταν γνώρισμα της φυλής, έπρεπε πάση θυσία να αποφύγουν το λόγο για τον οποίο κατέρρευσε το προηγούμενο Ράιχ, δηλαδή την ανάμειξη με κατώτερους λαούς. Η συνέχεια είναι γνωστή...
Είναι επίσης γνωστό ότι το σύμβολο που επέλεξαν ήταν η σβάστικα. Οι ναζί μετέτρεψαν σε έμβλημά τους ένα σύμβολο που θεωρούνταν ευεργετικό και ήταν πιθανώς θρησκευτικό, με πολλές παραλλαγές σε ολόκληρο τον κόσμο: από την Ιρλανδία ως την Ινδία, απαντούσε στη χώρα των Βάσκων, την Κρήτη, την Τυρρηνία, τη Γερμανία, τη Ρωσία, την Αρμενία, τη Μεσοποταμία, ακόμα και σε κάποια κινεζικά νεολιθικά αντικείμενα.( ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΤΡΑΝΗ ΟΤΙ Η ΘΕΩΡΕΙΑ ΤΩΝ ΙΝΔΟΕΥΡΩΠΑΙΩΝ ΕΓΙΝΕ ΚΑΘΑΡΑ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΝΕΧΕΙ ΨΗΓΜΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΑΠΟΔΕΙΞΗΣ)

Η σύγχρονη επιστήμη κατεδάφισε το ναζιστικό θεωρητικό επινόημα. Σήμερα δεν είναι αποδεκτή η άμεση ταύτιση των Ινδοευρωπαίων με τους Αρίους ούτε η ύπαρξη των Αρίων ως φυλής ούτε η ταύτιση των Γερμανών με τους πρώτους Ινδοευρωπαίους.

(ΕΓΙΝΕ Η ΕΙΣΒΟΛΗ ΑΠΟ ΒΟΡΡΑ ΤΩΝ ΙΝΔΟΕΥΡΩΠΑΙΩΝ….!!!  ΜΑ ΣΥΝΑΝΤΑΜΕ ΥΨΗΛΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΓΡΑΦΗ ΣΤΟΝ ΥΠΑΡΧΟΝΤΑ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ (ΒΑΛΚΑΝΙΚΗΣ) ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΥ ….ΑΠΟ ΠΡΟΙΣΤΟΡΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ ΚΑΙ Η ΕΡΕΥΝΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ….)

Στις στέπες του Βόλγα
Κυρίαρχο ρόλο στην αναζήτηση των πολιτισμικών ριζών της Ευρώπης κατέχει η Αμερικανίδα ερευνήτρια, γεννημένη στη Λιθουανία, Μαρίγια Γκιμπούτας, που προσπαθεί να κρατήσει ζωντανή την ινδοευρωπαϊκή θεωρία εδώ και σαράντα χρόνια. Αφού εργάστηκε ως αρχαιολόγος στις ουκρανικές στέπες, η Γκιμπούτας ανέπτυξε μια ολοκληρωμένη θεωρία για την προέλευση, την ανάπτυξη και την εξέλιξη του ινδοευρωπαϊκού λαού. Πιστεύει ότι εντόπισε το λίκνο αυτού του λαού στην περιοχή όπου πραγματοποίησε ανασκαφές, η οποία είναι ηλικίας 5-6 χιλιάδων ετών. Ονόμασε αυτό τον πολιτισμό «πολιτισμό των Κουργκάν», από το όνομα που δίνεται στους τύμβους της περιοχής. Ο λαός των Κουργκάν διέθετε την απαιτούμενη κινητικότητα ώστε να κατακτήσει εκτεταμένες περιοχές, χάρη στην ικανότητα ίππευσης και τη χρήση των κάρων, των οχημάτων που βρέθηκαν, ολόκληρα ή σε κομμάτια, σε πολλούς τάφους…..(ΑΡΑΓΕ ΦΤΑΝΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΑΛΟΓΑ ΚΑΙ ΚΑΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ;….ΕΚΕΙΝΗ ΕΣΤΩ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΕΠΟΧΗ……) Η διαδικασία επέκτασης αυτού του νομαδικού ή ημινομαδικού λαού συνεχίστηκε για πολλές χιλιετίες, κάποιες φορές με μαζικές μεταναστεύσεις και άλλες φορές σταδιακά, με ενδιάμεσες στάσεις και κατακτήσεις.(ΔΗΛΑΔΗ ΠΟΣΕΣ ΧΙΛΙΕΤΙΕΣ;…… ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΘΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΚΑΙ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΕΣ)

Μεγάλες αυτοκρατορίες
Σύμφωνα με την Γκιμπούτας, από την αρχική περιοχή τους, στις στέπες νότια του Βόλγα, οι Ινδοευρωπαίοι πέρασαν τον Καύκασο κινούμενοι νοτιοανατολικά, περνώντας διαδοχικά από το Ιράν, τη Μεσοποταμία και την Ινδία, όπου παρέμειναν μέχρι το 10ο αι. π.Χ. (ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΥΤΟ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΠΤΥΓΜΕΝΟΙ ΔΗΛΑΔΗ  ΜΕ ΑΛΟΓΑ ΚΑΙ ΚΑΡΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΠΑΓΕΤΩΝΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΕΠΤΥΞΑΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΜΕ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΚΑΤΑΚΤΗΣΟΥΝ ΑΛΛΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΕΝΩ ΣΤΑ ΝΟΤΙΟΤΕΡΑ ΜΕΡΗ ΟΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ  ΜΕ ΠΙΟ ΙΔΑΝΙΚΕΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ  ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ;)Σε αυτό το ταξίδι προς την Ανατολή δημιουργήθηκε η σανσκριτική γλώσσα, η κουρδική και η γλώσσα των Περσών(..!!!) , οι οποίοι ίδρυσαν μια αυτοκρατορία. Ένα άλλο παρακλάδι έφτασε στη χερσόνησο της Ανατολίας,(ΜΙΚΡΑΣ ΑΣΙΑΣ Ο ΟΡΟΣ ΑΝΑΤΟΛΙΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΣΗΜΕΡΑ ) όπου άνθησε ο πολιτισμός των Χετταίων, η γλώσσα των οποίων αποκρυπτογραφήθηκε μέσω της σύγκρισης με τις ευρωπαϊκές γλώσσες. Οι Χετταίοι ίδρυσαν και αυτοί μια τεράστια αυτοκρατορία που βασίστηκε στο φοβερό στρατό τους.

Η κατάληψη της Ευρώπης από τους Ινδοευρωπαίους πρέπει να έγινε κατά κύματα, ξεκινώντας από το 3400 π.Χ., σύμφωνα με την Γκιμπούτας. Ένα από αυτά τα κύματα οδήγησε στην κυριαρχία των Βαλκανίων και της Ελλάδας το 2700 π.Χ., ενώ ένα άλλο παρακλάδι κατευθυνόταν προς το βορρά, μέχρι τη Σκανδιναβία και τη Βαλτική. Με τη σειρά τους, αυτοί που βρίσκονταν στην κεντρική Ευρώπη δημιούργησαν από το 2000 π.Χ. την ομάδα που αργότερα χωρίστηκε σε κελτική, ιταλική, ιλλυρική, αρμενική...

ΔΗΛΑΔΗ ΤΟ 10 000 ΠΧ ΕΙΧΕ ΣΤΙΣ ΣΤΕΠΕΣ ΤΟΥ ΒΟΛΓΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΠΑΓΕΤΩΝΩΝ ΠΟΥ ΜΟΛΙΣ ΕΙΧΕ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΚΑΙ ΠΟΥ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΤΡΟΜΕΡΑ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΟΙ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΘΑΛΑΣΣΙΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΥ ΤΗΣ ΜΙΚΡΑΣ ΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΙΤΑΛΙΚΗΣ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΥ…!!!!ΑΝΕΠΤΥΞΑΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΜΕΣΑ ΣΕ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΠΑΓΕΤΟΥ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΜΕ ΗΠΙΟΤΕΡΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΚΛΙΜΑΤΟΣ…!!!!

 

Στη δίνη της ιστορίας
Κάποιοι από αυτούς τους λαούς, που συνδέονται με γλωσσικούς και συχνά πολιτισμικούς δεσμούς, ευημέρησαν (όπως οι Έλληνες και οι Λατίνοι) και επιζούν στη γλώσσα, τους νόμους και τη φιλοσοφία της σύγχρονης Ευρώπης. Άλλοι άνθησαν για λίγους αιώνες και στη συνέχεια εξαφανίστηκαν μέσα στη δίνη της ιστορίας. Η πιο ενδιαφέρουσα άποψη της θεωρίας της Γκιμπούτας είναι η ιδέα της για το λαό που ζούσε στην Ευρώπη πριν από τις εισβολές των Ινδοευρωπαίων, κατά την 6η ή 5η χιλιετία π.Χ. Σύμφωνα με την αρχαιολόγο, η ήπειρος κατοικούνταν από μια αγροτική, ειρηνική και ισονομική κοινωνία, που αγαπούσε το ωραίο και είχε δώσει στις γυναίκες τον κυρίαρχο ρόλο. Δε γνώριζαν τον πόλεμο και επέλεγαν γόνιμες πεδιάδες για να εγκατασταθούν, αποφεύγοντας τα δυσπρόσιτα μέρη ή αυτά με μεγάλο υψόμετρο. Διέθεταν βαθύ θρησκευτικό αίσθημα, λάτρευαν τη θεά Μητέρα και, όπως φαίνεται, εφηύραν ένα είδος γραφής, σε εποχές τόσο μακρινές όπως είναι η 5η χιλιετία π.Χ. Όμως δε γνώριζαν το χαλκό, με τον οποίο οι Ινδοευρωπαίοι κατασκεύασαν τα όπλα τους.

Σε κάθε περίπτωση, φαίνεται πως στη ρίζα των δύο πολιτισμών, του ινδοευρωπαϊκού και του προϊνδοευρωπαϊκού, είχε φωλιάσει η πίστη ότι υπάρχει κάτι μετά το θάνατο. Είναι σχεδόν σίγουρο ότι η αρχική φύση των θεών τους είχε ουράνιο ή αστρικό χαρακτήρα, εγκαινιάζοντας έτσι την έννοια ότι οι θεότητες ζουν στον ουρανό και μέσω αυτού εμφανίζονται. Οι μεγάλοι Ινδοευρωπαίοι θεοί, ο Σκανδιναβός Θορ, ο Ινδός Βαρούνα, ο Έλληνας Ζευς, είναι οι κύριοι του φωτός.

Το κλειδί της προέλευσής μας
Η λύση του ινδοευρωπαϊκού αινίγματος προχωρά αργά, και φαίνεται πως θα χρειαστούν γενιές ερευνητών και μεγάλες διαφωνίες μέχρι να μπορέσουμε να μάθουμε με σιγουριά από πού προερχόμαστε. Αν και με την επιστήμη ποτέ δεν ξέρουμε τι μας επιφυλάσσει το μέλλον. Η γλωσσολογία, η αρχαιολογία και η γενετική είναι σε αναμονή. Συχνά μια σωστή διαίσθηση ή μια αποφασιστικής σημασίας ανακάλυψη μπορούν να ανοίξουν μια τρύπα μέσα από την οποία θα αναβλύσει η γνώση. Η ιστορία έχει αποδείξει ότι αυτό μπορεί να συμβεί ανά πάσα στιγμή. Ίσως και αύριο το πρωί.

 

ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ  ΕΘΕΛΟΤΡΩΤΟΙ  ,ΕΙΜΑΣΤΕ ΝΙΚΗΜΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ …ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΤΑ ΕΙΣΑΓΟΜΕΝΑ ΔΥΤΙΚΑ ΜΑΛΑΚΙΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝ.

 

Για να δείτε κάποιες σελίδες πρέπει να έχετε τον flash player που μπορείτε να βρείτε πατώντας στο εικονίδιο δίπλα.

Πνευματικά δικαιώματα © 2009

 Συντελεστές  και επικοινωνία μαζί μας

       SiteLock