Η Αρχαία Ελληνίδα πόλη Χερσόνησος μέλος της Παγκόσμιας Κληρονομιάς

ΣΤΗΝ ΤΑΥΡΙΚΗ

Μετά από δύο δεκαετίες έρευνας με επικεφαλής τον καθηγητή κλασικής αρχαιολογίας στο Πανεπιστήμιο του Τέξας στο Όστιν, σε μια αρχαία ελληνική πόλη ένας οικισμός στο νότιο τμήμα της Ουκρανίας χορηγήθηκε ο επίσημος  τίτλος  της Παγκόσμιας Κληρονομιάς των Ηνωμένων Εθνών για την Εκπαίδευση, την Επιστήμη και τον Πολιτισμό (UNESCO).


Βυζαντινά ερείπια κατοικιών ένα τετράγωνο νότια του κέντρου της πόλης στην ελληνίδα πόλη Χερσόνησο
[Credit: Ινστιτούτο Κλασικής Αρχαιολογίας (ICA)]
Ένα λιμάνι της πόλης που ιδρύθηκε από Έλληνες τον πέμπτο αιώνα π.Χ., η Χερσόνησος είναι η περιοχή της ανασκαφής ανασκάφτεται  από το 1994 από τον Joseph Carter, καθηγητή κλασικής αρχαιολογίας και  διευθυντή του Ινστιτούτου Κλασικής Αρχαιολογίας (ICA) στο UT Austin.

"Η Χερσόνησος έχει μια  πολύ σημαντική θέση στην παγκόσμια ιστορία, ως η γενέτειρα της
δημοκρατίας σε αυτό το μέρος του κόσμου, και του Χριστιανισμού στον σλαβικό κόσμο ", δήλωσε ο Κάρτερ. "Λίγα μέρη στη Γη έχουν μια τόσο μακρά και ζωτικής σημασίας ιστορία».

Ο Κάρτερ είπε ότι η ανασκαφή θεωρήθηκε σημαντική από την UNESCO, διότι συνδέεται η Χώρα, ή γεωργικές εκτάσεις, με την αστική περιοχή της Χερσονήσου, και παρείχε μια σπάνια γεύση από τη ζωή που είχαν  οι απλοί άνθρωποι και ο τρόπος ζωής της  Ελληνικής, Ρωμαϊκής και Βυζαντινής Αυτοκρατορίας στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας.

Από τις αρχές της δεκαετίας του 1970 ο Carter έχει μελετήσει ί και συνεχίζει να μελετά την  αρχαία ελληνική ζωή σε ένα αποικιακλθ αγρόκτημα στη νότια Ιταλία. Επέκτεινε τις σπουδές του στην ανασκαφή της  Χερσονήσου μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης και την ανεξαρτησία της Ουκρανίας το 1991. Η ομάδα του έτυχε θερμής υποδοχής, παρά το γεγονός ότι κοντά είναι η Σεβαστούπολη μια πόλη κλειστή, λόγω της μυστικής ναυτικής βάσης με τις εγκαταστάσεις της.

Η ομάδα του  Κάρτερ από UT Austin και αυτός ήταν ο πρώτος Αμερικανός και ξένη ομάδα που έχουν πρόσβαση στο χώρο, όπου η εργασία έχει σταδιακά εξελιχθεί από την εκσκαφή έως τη διάσωση, διατήρηση και, τέλος, την ερμηνεία.

Ο Κάρτερ είπε ότι η ανασκαφή δεν θα ήταν δυνατή χωρίς τη στήριξη του David Packard και το Packard Humanities Institute (PHI), η οποία συνεισφέρει περισσότερα από 12.000.000 δολαρία κατά τη διάρκεια μιας περιόδου 12 ετών για το έργο.

Για αυτούς που αποφάσισαν να εργαστούν στην ανασκαφή , επίσης, επέστησε την εμπειρογνωμοσύνη των μελών ΔΕΠ και για τα επιτελικά στελέχη από διάφορες υπηρεσίες UT Austin, συμπεριλαμβανομένων συντηρητών από το Κέντρο  Harry Ransom που προβλέπει  την διατήρηση και την κατάρτιση διατήρησης στο  ουκρανική προσωπικού που επιβλέπει σήμερα την περιοχή ως μουσείο και ως συντηρητές από εδώ και πέραΠηγή: Το Πανεπιστήμιο του Τέξας στο Όστιν [Σεπτεμβρίου 2013]

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια