ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΤΟΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΝΕΜΕΑΣΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΒΙΩΣΗ ΤΩΝ ΝΕΜΕΩΝ ΑΓΩΝΩΝ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

      Όπως γνωστοποιήθηκε παγκοσμίως με την ανοικτή επιστολή του Καθηγητή κ. Στέφανου Μίλλερ, ο Αρχαιολογικός χώρος της Αρχαίας Νεμέας, Μουσείο και Αρχαίο Στάδιο, απειλείται με περιορισμό λειτουργίας ή ακόμη και με οριστικό κλείσιμο, εάν οι επτά (7) έκτακτοι φύλακες δεν παραμείνουν στις θέσεις τους.
Ως μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου για την Αναβίωση των Νέμεων Αγώνων επισημαίνουμε ότι είμαστε κάθετα αντίθετοι σε κάθε τέτοια ενδεχόμενη εξέλιξη και καλούμε την Ελληνική Πολιτεία να αναλογισθεί και να αναλάβει τις τεράστιες ευθύνες της, καθόσον:
•     Κλείσιμο ή αναστολή λειτουργίας του Αρχαιολογικού χώρου της Αρχαίας Νεμέας, σημαίνει αυτόματα ότι χάνει κάθε έννοια και νόημα η οποιαδήποτε προσπάθεια έγινε στο παρελθόν (από το 1973) για την ανασκαφική και αρχαιολογική ανάδειξη της περιοχής.
•    Πέφτει στο απόλυτο κενό η τιτάνια προσπάθεια για την αναστήλωση του Ναού του Νεμείου Διός.
•    Οι συνέπειες για την οικονομία της περιοχής θα είναι ολέθριες.
•    Οι
Nεοέλληνες θα στερηθούν παντελώς του δικαιώματος να γνωρίσουν την ιστορία τους και τις ρίζες τους.
•    Χιλιάδες επισκέπτες από όλη την υφήλιο θα στερηθούν του δικαιώματος να μπορούν να ταξιδέψουν νοερά στο παρελθόν και να γνωρίσουν τον πολιτισμό μιας χώρας, που εκπολίτισε τον κόσμο για μια ολόκληρη χιλιετία.
•    Δυσχεραίνεται το έργο και ακυρώνεται στην πράξη η ύπαρξη του Συλλόγου  μας, αφού πια δεν θα μπορεί να πραγματώσει τους στόχους του.
•    Τέλος, αποβαίνουν μάταιοι οι κόποι, άκαρπες οι προσπάθειες, χαμένα τα όνειρα και τα οράματα όσων μόχθησαν και κυριολεκτικά αναλώθηκαν – σωματικά, οικονομικά και ψυχικά – για την ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, όπως ο παγκοσμίως αναγνωρισμένος φιλέλληνας και έλληνας, καθηγητής κ. Στέφανος Μίλλερ.

Σε αντίθετη περίπτωση, ελάτε όλοι μαζί να ξανακουκουλώσουμε το Αρχαίο Στάδιο, να ξανασκεπάσουμε τις πέτρες του Ναού, να ξαναθάψουμε στα χώματα το αποδυτήριο και την Αρχαία Στοά και στη θέση τους να ξαναφυτέψουμε αμπέλια!!!


Με απόλυτη θλίψη, αγωνία και περισυλλογή
Τα μέλη του Δ.Σ. του Σ.Α.Ν.Α.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια