Βυζαντινολόγοι υπέρ Ελλάδας

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΛΑΚΑΣΑΣ
Μικρές ... στιγμές που θυμίζουν ότι η Ελλάδα έχει παντού φίλους. Το τριήμερο 26-28 Μαΐου, υπό την αιγίδα διάφορων διεθνών επιστημονικών φορέων, πραγματοποιήθηκε στο Παλέρμο της Ιταλίας διεθνές συνέδριο, αφιερωμένο στη μνήμη του μεγάλου βυζαντινολόγου André Guillou, το οποίο είχε ως θέμα την ακτινοβολία του Βυζαντινού πολιτισμού στη νότια Ιταλία και στα Βαλκάνια.


Την τελευταία μέρα του συνεδρίου, όπως ενημέρωσε την «Κ» η κ. Όλγα Κατσιαρδή-Hering, καθηγήτρια στο Τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, ο κ. Vincenzo Rotolo, πρόεδρος του Σικελικού Ινστιτούτου Βυζαντινών και Νεοελληνικών σπουδών “Bruno Lavagnini”, αναφερόμενος στη δραματική οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Ελλάδα, πρότεινε να σταλεί ως μήνυμα συμπαράστασης στον ελληνικό λαό το ακόλουθο ψήφισμα, που έγινε ομόφωνα δεκτό, και μάλιστα με θερμά παρατεταμένα χειροκροτήματα: «Οι Βυζαντινόλογοι που συνήλθαν στο Παλέρμο για να λάβουν μέρος στο διεθνές συνέδριο “Να ξαναβρούμε το Βυζάντιο.

Ημερίδες μελέτης του Βυζαντινού πολιτισμού αφιερωμένες στη μνήμη του André Guillou”, αναλογιζόμενοι ότι οι βαριές θυσίες στις οποίες υποβλήθηκε ο ελληνικός λαός, εξαιτίας της γνωστής οικονομικής κατάστασης, δεν επέφεραν τους αναμενόμενους καρπούς, εκφράζουν την ευχή να βρουν οι διεθνείς αρμόδιες υπηρεσίες αποτελεσματικά μέτρα για μια δίκαιη και αξιοπρεπή λύση στη βαριά οικονομική κρίση, που έχει προκαλέσει καταστρεπτικές συνέπειες στην ομαλή λειτουργία των επιμορφωτικών, εκπαιδευτικών, κοινωνικών θεσμών της χώρας, καθώς επίσης και στην καθημερινή ζωή των πολιτών».

http://www.kathimerini.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια