Χρυσό στεφάνι, ανεκτίμητης αρχαιολογικής αξίας, κατασχέθηκε στα Ιωάννινα

Χρυσό στεφάνι της Ελληνιστικής περιόδου που βρέθηκε και κατασχέθηκε στα Ιωάννινα (φωτ. Ελληνική Αστυνομία).

Χρονολογείται στην Ελληνιστική περίοδο
Τρία άτομα τα οποία κατείχαν παράνομα αρχαίο χρυσό στεφάνι, που προόριζαν για πώληση στη χώρα μας ή το εξωτερικό, έναντι μεγάλου χρηματικού αντιτίμου, συνελήφθησαν το Σάββατο 8 Οκτωβρίου στα Ιωάννινα, μετά από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση. Πρόκειται για δύο Έλληνες ηλικίας 58 και 56 ετών και έναν 52χρονο υπήκοο Αρμενίας.

Το χρυσό στεφάνι χρονολογείται στην Ελληνιστική περίοδο και έχει πάνω του στερεωμένα είκοσι σφυρήλατα χρυσά φύλλα βελανιδιάς.

Σύμφωνα με την επιστημονική εκτίμηση των αρμοδίων αρχαιολόγων της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων, το χρυσό στεφάνι είναι ανεκτίμητης αρχαιολογικής και εμπορικής αξίας.

Στη διάρκεια ερευνών σε αυτοκίνητο των συλληφθέντων και σε οικίες στη Θεσσαλονίκη και την Κομοτηνή βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο θρησκευτικές εικόνες, σημαντικής αρχαιολογικής αξίας, ένας ανιχνευτής μετάλλων, αεροβόλο πιστόλι, συσκευές αποθήκευσης ψηφιακών δεδομένων (usb) καθώς και κινητά τηλέφωνα.Εικόνα που βρέθηκε και κατασχέθηκε στα Ιωάννινα (φωτ. Ελληνική Αστυνομία).
Εικόνα που βρέθηκε και κατασχέθηκε στα Ιωάννινα (φωτ. Ελληνική Αστυνομία).

Εικόνα που βρέθηκε και κατασχέθηκε στα Ιωάννινα (φωτ. Ελληνική Αστυνομία). Εικόνα που βρέθηκε και κατασχέθηκε στα Ιωάννινα (φωτ. Ελληνική Αστυνομία).

Πηγή: Ελληνική Αστυνομία (Δελτίο Τύπου).

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια