Επιγραφή στα Ελληνικά βρήκαν πάλι στην Φιλιππούπολη της Βουλγαρίας σεαρχαίο θέατρο

Μια επιγραφή που βρέθηκε πρόσφατα έχει δείξει ότι το Αρχαίο Θέατρο στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της σημερινής Βουλγαρίας Plovdiv την ελληνική Φιλιππούπολη που χρονολογείται περίπου το έτος 116 μ.Χ., είναι στην πραγματικότητα αρκετά παλαιότερο και χρονολογείται από την πρώτη δεκαετία του πρώτου αιώνα μ.Χ.

Τα ευρήματα παρουσιάστηκαν στα μέσα μαζικής ενημέρωσης στο Αρχαίο Θέατρο στην Φιλιππούπολη Η επιγραφή βρέθηκε σε ένα μέρος πλησίον του αγάλματος του κληρονόμου του τελευταίου βασιλιά της Θράκης και χρονολογείται από τον πρώτο αιώνα, πράγμα που σημαίνει ότι το θέατρο δεν είχε αρχίσει την εποχή του αυτοκράτορα Τραϊανού, αλλά περίπου
τρεις δεκαετίες νωρίτερα.

Το κείμενο μεταφράστηκε από τα αρχαία ελληνικά από τον καθηγητή Νικολάι Sharankov του Πανεπιστημίου της Σόφιας. Αναφέρεται στον Τίτο Φλάβιο Cotis, ο οποίος ήταν ο πρώτος ιερέας της αυτοκρατορικής λατρείας στην επαρχία της Θράκης, και ο οποίος ήταν απόγονος του τελευταίου βασιλιά της Θράκης

Η ανακαλυφθείσα επιγραφή στα ελληνικά .


Τίτος Φλάβιος Cotis διοικούσε στην Φιλιππούπολη κατά τα χρόνια του αυτοκράτορα Δομιτιανού.
Η πρόσφατα ανακαλυφθείσα ελληνική επιγραφή του 1ου αιώνα μ.Χ. στην Φιλιππούπολη της σημερινής Βουλγαρίας παρέχει πολύτιμες πληροφορίες για την αρχαία ελληνική πόλη και τη ρωμαϊκή επαρχία της Θράκης

Δυστυχώς, το όνομα του δημιουργού της στήλης λείπει, με τη μόνη ένδειξη για την ταυτότητά του είναι μια ανάγνωση σε ένα κομμάτι που σύμφωνα με τον μεταφραστή αναφέρει (Απόδοση στην αγγλική ) “son of Sustran called Puglia”"

Στο Plovdiv τα μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ο δήμαρχος είναι εξαιρετικά ευχαριστημένος με τα ευρήματα στο χώρο, διότι μεταβάλλουν την ιστορική άποψη της Φιλιππούπολης, αποδεικνύοντας ότι ήταν η πρωτεύουσα της επαρχίας της Θράκης, εκτοπίζοντας την πόλη της Perrin που πιστεύεται ότι είχε την ιδιότητα αυτή.

Η ανασκαφή της στήλης, που βρέθηκε σε ένα κλιμακοστάσιο του Αρχαίου Θεάτρου της Φιλιππούπολης, και για τα οποία θεωρείται ότι ήταν βάση αγάλματος, θα ολοκληρωθεί σύντομα . Αναμένεται ότι η επιγραφή θα τεθεί σε κοινή θέα , κατά πάσα πιθανότητα στο τμήμα της ορχήστρας της σκηνής του αμφιθεάτρου.

Ο Sharankov είπε ότι πολλά από τα υπέροχα κτίρια που κατασκευάζονται στην πόλη κατά την εποχή της διοίκησης του Τίτου Φλάβιου Cotis θα πρέπει να έχουν προέλθει από δικά του κεφάλαια, παρά εκείνα της πόλης. "Ήθελε να δώσει από την περιουσία του για το κοινό όφελος και να ενισχύσει έτσι τη φήμη του μεταξύ των πολιτών».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια