Η Μυθολογία των Ελλήνων. O Δίας και η απαρχή της θρησκείας των αρχαίωνΕλλήνων

«Η ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ»

Σειρά ντοκιμαντέρ στην ΕΡΤ3


Με ιστορίες για αγάπες, έρωτες, εξουσίες, προδοσίες, ειδεχθή εγκλήματα, αβάσταχτους χωρισμούς, φρικτές εκδικήσεις, και μεταμορφώσεις – η ποιητική δύναμη της Ελληνικής μυθολογίας έχει διασχίσει τους αιώνες.
Αυτή η σειρά έχει ως στόχο να διηγηθεί αυτές τις αρχαίες ιστορίες, χρησιμοποιώντας animations που δημιουργήθηκαν ειδικά για την περίσταση, και εικόνες που επιλέγονται από ολόκληρη την ιστορία της τέχνης.
Αυτό το δυναμικό μείγμα, μια γέφυρα μεταξύ νεωτερισμού και της ιστορίας, συνδυάζοντας την αρχαία αφήγηση και τη σύγχρονη δραματική τέχνη, είναι ένας νέος τρόπος για να ανακαλύψουμε και πάλι αυτό το κομμάτι της παγκόσμιας κληρονομιάς μας.

Για να κερδίσει τον τίτλο του αρχηγού του Ολύμπου, ο Δίας έκανε πολλά σημαντικά βήματα, και ξεπέρασε πολλές προκλήσεις ιστορία του προς την κατάκτηση της εξουσίας χρονολογείται από αμνημονεύτων χρόνων, από την αρχή του κόσμου. Γεννημένη από το Χάος και τη Γαία – η Μητέρα Γη – ζευγάρωσε με τον Ουρανό. Πολλά παιδιά γεννήθηκαν από την ένωσή τους, ιδίως οι Τιτάνες και οι Κύκλωπες. Ο νεότερος από τους Τιτάνες, ο Κρόνος επαναστάτησε εναντίον του πατέρα του ο οποίος καταπίεζε τη μητέρα και τα αδέλφια του. Έχοντας νικήσει τον πατέρα του, στη συνέχεια ο Κρόνος αποφάσισε να καταπιεί όλα του τα παιδιά για να αποφύγει το ρίσκο ότι κάποιο από αυτά θα του κλέψει την δύναμη. Ωστόσο, το μικρότερο και πάλι επέζησε και ξεκίνησε πόλεμο ενάντια στον Κρόνο, τους Τιτάνες και άλλα πλάσματα. Δεν ήταν άλλος από τον Δία.

Παραγωγή: Γαλλίας
Έτος παραγωγής: 2015
Σκηνοθεσία: François Busnel, Sylvain Bergere , Juliette Garcia

πηγή
Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια