Ομολογία Ερντογάν ότι οι Τούρκοι δεν κατάγονται από τα πέριξ

Η ήττα του Αυτοκράτορα Ρωμανού Διογένη στο Μάντζικερτ και η αρχή της κατάκτησης της Μικράς Ασίας από τους Σελτζούκους Τούρκους (26 Αυγούστου 1071 μ. Χ.)


Η μάχη του Μαντζικέρτ, το 1071, αποτέλεσε την αρχή του τέλους της βυζαντινής κυριαρχίας στη Μικρά Ασία. Η ήττα του στρατού του αυτοκράτορα Ρωμανού Δ’ Διογένη από τους Σελτζούκους άνοιξε τον δρόμο στην τουρκική κατάκτηση. Φυσικά οι σύγχρονοι Τούρκοι δεν θα μπορούσαν να μην εορτάσουν μια τέτοια επέτειο.
Ο ίδιος ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν παραβρέθηκε σε ειδική τελετή για τους εορτασμούς της 946ης επετείου της μάχης.

«Η μάχη του Μαντζικέρτ μας χάρισε το μέλλον. Περί τους δύο αιώνες μετά τη νίκη αυτή ο σπόρος της Οθωμανικής αυτοκρατορίας άρχισε να απλώνει στην Ανατολία και κατόπιν σε όλη την υφήλιο», είπε ο νέος «σουλτάνος».

«Για μεγάλο διάστημα η νίκη στο Μαντζικέρτ ήταν υποτιμημένη. Ωστόσο αποτελεί την πιο ξεκάθαρη τεκμηρίωση της ενότητας στην Ανατολία. 80 εκατ. άνθρωποι στέκονται σαν ένας. Μια σημαία. Η σημαία μας έχει το χρώμα του αίματος των μαρτύρων και η ημισέληνος είναι το σύμβολο της ανεξαρτησίας, ενώ το άστρο είναι οι μάρτυρες οι ίδιοι», είπε.

Στην Τουρκία η τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου χαρακτηρίζεται ως «εβδομάδα νίκης» διότι εορτάζονται οι επέτειοι του Μαντζικέρτ και της έναρξης της μεγάλης επίθεσης του Κεμάλ το 1922 που οδήγησε στη Μικρασιατική Καταστροφή.
«Η αποφασιστικότητα που επέδειξαν οι Τούρκοι στις μεγάλες αυτές νίκες αποδεικνύουν πως το τουρκικό έθνος έχει την ισχύ και το θάρρος να ανταπεξέλθει σε κάθε είδους δυσκολία», είπε ο Ερντογάν και χαρακτήρισε την νίκη κατά των Ελλήνων το 1922 ως «σύμβολο της τουρκικής εθνικής αναγέννησης».

«Το τίμημα που οι πρόγονοί μας πλήρωσαν για να καταστήσουν αυτά τα εδάφη πατρίδα μας αποτελεί υπόδειγμα για όλη την υφήλιο και είναι η μεγαλύτερη εγγύηση της δημοκρατίας μας», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος.

Τουλάχιστον ο Ερντογάν παραδέχτηκε ότι οι Τούρκοι, αντίθετα με κάποιες ανιστόρητες θεωρίες που Τούρκοι ιστορικοί πλασάρουν επί χρόνια, παραδέχτηκε επίσημα ότι οι πρόγονοί τους ήταν επυλίδες που κατέκτησαν εδάφη που δεν τους ανήκαν! Οπότε ορθώς φοβάται, αν και δεν το ομολογεί, ότι με την ίδια μέθοδο μπορεί και να χάσει εδάφη. Οι Κούρδοι προηγούνται…

Έχουν δίκιο να πανηγυρίζουν οι Τούρκοι για τις νίκες τους; Μα φυσικά αφού η ιστορία κρίνεται από το αποτέλεσμα. Και στο Μαντζικέρτ , άλλωστε, όπως και στη Μικρασιατική καταστροφή, βασική αιτία της ήττας των Ελλήνων δεν ήταν η εχθρική ισχύς, αλλά η διχόνοια και ο διχασμός.

Και ο μεν Ρωμανός Δ’ εγκαταλείφθηκε από τμήματα του στρατού του που διοικούσαν μη φίλα προσκείμενοι σε αυτόν στρατηγοί και στη Μικρασιατική Εκστρατεία ο διχασμός και η υπονόμευση της πολεμικής προσπάθειας ήταν οι βασικές αιτίες της ήττας.

defence-point


Η Τουρκία γιόρτασε την 946η επέτειο της νίκης των Σελτζούκων κατά των Βυζαντινών

Αύγουστος 27, 2017. 09:30

Μετά τους Βουλγάρους που γιόρτασαν τη νίκη τους κατά των Βυζαντινών στη μάχη του Αχελώου, τώρα και οι Τούρκοι γιορτάζουν τη νίκη των Σελτζούκων Τούρκων κατά του στρατού του Βυζαντίου στη μάχη του Μαντζικέρτ (σήμερα ονομάζεται Μαλαζγκίρτ) που έλαβε χώρα στις 26 Αυγούστου του 1071.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, παρέστη και μίλησε σε εκδήλωση που έγινε στην επαρχία Μους στην ανατολική Τουρκία, με την ευκαιρία της 946ης επετείου της Μάχης του Μαντζικέρτ.

Στη μάχη αυτή οι Σελτζούκοι Τούρκοι νίκησαν τον Βυζαντινό Στρατό στις 26 Αυγούστου του 1071, ο Ερντογάν συνέδεσε τη νίκη του τότε σουλτάνου Αλπ Αρσλάν κατά του βυζαντινού αυτοκράτορα Ρωμανού του Δ΄ , που άνοιξε το δρόμο για τον έλεγχο από τους Τούρκους όλης της Ανατολίας, με τη δική του νίκη στο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου του 2016.

«Στις 15 Ιουλίου αγωνιστήκαμε το ίδιο όπως πολέμησαν οι σουλτάνοι Αλμπαρσλάν και Κιλιτσαρσλάν», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Τουρκίας.

«Όπως ο Οσμάν (ιδρυτής της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας), ο Μεχμέτ Φατίχ Χαν (ο κατακτητής της Κωνσταντινούπολης), ο Αμπντουλχαμίτ Χαν (Οθωμανός Σουλτάνος κατακτητής Βαλκανίων) και ο βετεράνος Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ, έτσι και εμείς πολεμήσαμε εκείνους που μας επιβουλεύονταν στις 15 Ιουλίου», είπε ο Ερντογάν.

"Το παιχνίδι είναι διαφορετικό. Ο στόχος, όμως, ίδιος. Τα σενάρια και οι παίχτες διέφεραν», είπε ο Τούρκος πρόεδρος.

(focus-news.net)
--


The Hellenic Information Team


Διαβάστε και τα:
Η ΑΓΩΝΙΑ ΚΑΙ Η ΑΛΩΣΗ

Η μάχη του Ματζικέρτ

Ένας αυτοκράτορας στρατιώτης.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια