Περιεχόμενα του αφιερώματος στην Ελληνική Επανάσταση 1821 – 25 Μαρτίου1821

Βίντεο αντίκρουσης με πληθώρα στοιχείων και παραπομπών σε ιστορικές πηγές
Άρθρα στο Αντίβαρο κάτω από το θέμα της Ελληνικής Επανάστασης 1821

  • Άρθρα από το «παλιό Αντίβαρο»
  • Άρθρα – απαντήσεις στη σειρά εκπομπών του ΣΚΑΙ «1821»
  • Πλούσιος κατάλογος με ντοκουμέντα, φωτογραφίες, πίνακες, σημαίες, μνημεία, αρχειακό υλικό από τη βιβλιοθήκη του Αντίβαρο
Βρυζάκης Θεόδωρος, Ο όρκος των αγωνιστών της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 και η ευλογία της Σημαίας, 1865

Ορκομωσία. Ελληνική Επανάσταση 1821


Η αρθρογραφία που ακολουθεί καλύπτει εύρος θεμάτων, όπως απομνημονεύματα αγωνιστών, τη συζήτηση για την ημερομηνία της Επανάστασης, το κρυφό σχολειό και τον ρόλο της Εκκλησίας και άλλα.

Δείτε το ΤΕΤΑΡΤΟ βίντεο που ετοίμασε το Αντίβαρο σχετικά με τον ρόλο των Μοναστηριών στην Εθνεγερσία του 1821Δείτε το ΤΡΙΤΟ βίντεο που ετοίμασε το Αντίβαρο και παραθέτει τα κυριότερα κινήματα και εξεγέρσεις που έγιναν μεταξύ του 1453 και του 1821Δείτε το ΔΕΥΤΕΡΟ βίντεο που ετοίμασε το Αντίβαρο και αντικρούει με 29 ντοκουμέντα την δήθεν «απομυθοποίηση» της ζωής των Ελλήνων κατά τη διάρκεια της Τουρκοκρατίας.Δείτε το ΠΡΩΤΟ βίντεο που ετοίμασε το Αντίβαρο και αντικρούει με 22 ντοκουμέντα την δήθεν «απομυθοποίηση» της Αγίας Λαύρας και της 25ης Μαρτίου από γνωστή τηλεοπτική σειρά.

Συμπληρωματικά βίντεο:

«…καὶ βρίζουν, οἱ πουλημένοι εἰς τοὺς ξένους, καὶ τοὺς παπάδες μας, ὁποῦ τοὺς ζυγίζουν ἄναντρους καὶ ἀπόλεμους. ᾽Εμεῖς τοὺς παπάδες τοὺς εἴχαμε μαζὶ εἰς κάθε μετερίζι, εἰς κάθε πόνον καὶ δυστυχίαν. Ὄχι μόνον διὰ νὰ βλογᾶνε τὰ ὅπλα τὰ ἱερά, ἀλλὰ καὶ αὐτοὶ μὲ ντουφέκι καὶ γιαταγάνι, πολεμώντας ὡσὰν λεοντάρια. Ντροπὴ Ελληνες!».


Μακρυγιάννης


Υλικό αντικρούσεωνΠρώτη αντίκρουση – 25η Μαρτίου – Αγία Λαύρα

Δεύτερη αντίκρουση για τουρκοκρατία, κρυφό σχολειό με παράθεση πρωτογενών πηγών

Τρίτη αντίκρουση για τουρκοκρατία – κινήματα και εξεγέρσεις 1453-1821

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια