Ανακαλύφθηκε άγαλμα αρχαίου Έλληνα θεού στη Ρώμη!

Το κεφάλι του αγάλματος είναι σε εξαιρετική κατάσταση

Για αριστούργημα κάνει λόγο η δήμαρχος της Αιώνιας Πόλης.
Μαρμάρινη κεφαλή εντόπισαν αρχαιολόγοι κατά τη διάρκεια ανασκαφών στα ερείπια του μεσαιωνικού τείχους στη Ρώμη.


Σύμφωνα με την ανακοίνωση του αρχαιολογικού Πάρκου του Κολοσσαίου: «Οι αρχαιολόγοι έκαναν ανασκαφές σε ένα μεσαιωνικό τείχος όταν είδαν, κρυμμένο μέσα στη γη, ένα κεφάλι από λευκό μάρμαρο. Ήταν χτισμένο μέσα στο τείχος, συνιστώντας κατασκευαστικό υλικό, όπως συνέβαινε συχνά τον Μεσαίωνα. Μόλις ανασύρθηκε από το έδαφος, αποκαλύφθηκε όλο το μεγαλείο της ομορφιάς του. Το πρόσωπο είναι εκλεπτυσμένο, ευγενικό, νεαρό και θηλυκό, στοιχεία που μας κάνουν να πιστεύουμε πως θα μπορούσε να απεικονίζει τον Διόνυσο. Το κεφάλι θα καθαριστεί και στη συνέχεια θα εκτεθεί».

Η δήμαρχος της Ρώμης, Βιρτζίνια Ράγκι, ανέφερε: «Η Ρώμη συνεχίζει να μας εκπλήσσει κάθε μέρα. Το κεφάλι του αγάλματος είναι σε εξαιρετική κατάσταση. Είναι ένα αριστούργημα».


«Τα κενά μάτια, που πιθανώς ήταν γεμισμένα με γυαλί ή πολύτιμους λίθους, τοποθετούν χρονολογικά το κεφάλι στους πρώτους αιώνες της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας. Η επιφάνεια δεν είναι εντελώς ορατή επειδή ακόμη δεν έχει καθαριστεί προσεκτικά. Πιστεύουμε πως ενδεχομένως υπάρχουν ακόμη ίχνη του αρχικού χρώματος διατηρημένα στο στεφάνι γύρω από το μαλλιά», δήλωσε ο διευθυντής των αρχαιολογικών μουσείων της Ρώμης.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια