Οι αμερικανικές αρχαιολογικές σχολές στην Ελλάδα επιμένουν σε παραξενιές


  
ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ!!!    ΚΑΙ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ  ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΑΜΕΤΑΔΙΔΕΙ Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ!!!

Hμερομηνία :  05-02-08            

Στο φως θρησκεία πριν το Δωδεκάθεο
Πριν ο Δίας ρίξει... τον πρώτο του κεραυνό από τον Όλυμπο, οι αρχαίοι κάτοικοι της περιοχής φαίνεται πως λάτρευαν και πραγματοποιούσαν θυσίες στους δικούς τους θεούς και θεότητες, η ταυτότητα και η φύση των οποίων παραμένει άγνωστη ακόμη στους επιστήμονες.


ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΑΥΤΟ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΥΜΕ ΟΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΜΙΑΣ ΠΡΟΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ…ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ ΣΥΝΔΕΟΥΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΥΡΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ ΟΤΙ ΔΕΝ!! ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΑ..ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΑΠΟΔΕΙΚΤΗΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΥΤΟΙ  ΑΠΟ ΟΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΥΡΗΜΑΤΑ……ΑΝ ΑΥΤΟ ΠΑΓΙΩΘΗ ΜΕΤΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΣΘΕΣΟΥΝ ΟΤΙ ΕΜΕΝΕ ΕΚΕΙ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΕΒΡΑΙΟΙ Η ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟΣ ΛΑΟΣ….!!! ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ ΚΑΙ ΜΑΚΕΝΤΟΝΣΚΙ…!!!

Ομάδα αρχαιολόγων βρήκε τις στάχτες, τα κόκκαλα και άλλα αποδεικτικά στοιχεία θυσιών ζώων σε κάποια θεότητα πριν τον Δία, στην κορυφή του όρους Λύκαιου στην Αρκαδία. Τα ευρήματα εντοπίστηκαν το καλοκαίρι του 2007σε ένα βωμό που μετέπειτα λειτούργησε ως τόπος λατρείας του Δία.

ΕΥΝΟΗΤΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΔΩ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΑΛΛΟΙΩΣ ΘΑ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΟ ΜΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΙΑ ..ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΣΗΣ ΜΕ ΑΝΘΡΑΚΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ…..

Κομμάτια άχρωμων και χωρίς διακοσμήσεις κεραμικών αντικειμένων μαρτυρούν ότι αυτά προέρχονται από την εποχή πριν το 3.000 π.Χ., 900 δηλαδή χρόνια πριν την άφιξη των πρώτων ελληνόφωνων κατοίκων που ήλθαν από τα Βαλκάνια, φέρνοντας κατά πάσα πιθανότητα μαζί και τη θρησκεία τους.

ΠΟΥ  ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ Η ΕΥΡΗΜΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟ..;……ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΞΕΧΑΣΤΕΙ ΕΝ ΕΤΗ 2007 ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ Η ΚΑΘΟΔΟΣ ΤΩΝ ΔΩΡΙΕΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΙΔΑΣΚΑΝ ΒΕΒΑΙΑ….. ΟΧΙ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ ΠΛΗΘΗΣΜΟΥ……ΕΔΩ ΔΗΛΑΔΗ ΗΡΘΑΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΕΡΣΟΝΝΗΣΟ ΤΟΥ ΑΙΜΟΥ ΚΑΙ ΑΡΑ ΕΤΣΙ ΕΙΜΑΣΤΑΙ ΙΣΩΣ ΙΝΔΟΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΙΣΩΣ ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΛΕΝΕ ΗΡΘΑΜΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ….ΜΕΧΡΗ ΤΩΡΑ ΚΑΠΟΙΟ ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΔΕΝ ΠΑΡΑΤΙΘΕΤΑΙ ΕΔΩ….ΕΣΤΩ ΜΙΑ ΑΝΦΟΡΑ ΣΩΣΤΗ.

Όπως μαρτυρούν τα ευρήματα στην περιοχή του Λύκαιου, η συνήθεια λατρείας κάποιας θεότητας στην περιοχή είναι πολύ παλιά και κατά πάσα πιθανότητα προηγείται χρονολογικά της εισαγωγής του Δία στην ελληνική πραγματικότητα. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο Δρ. Ντέιβιντ Ρομάνο του πανεπιστημίου της Πενσυλβάνια, «στην ουσία έχουμε, εκτός από την προ Χριστό εποχή, την προ Δία εποχή».


ΕΤΣΙ…!!! ΧΩΡΙΣ ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΑΝΑΦΟΡΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ…!!!! ΥΠΗΡΧΑΝ ΛΕΕΙ ….ΠΟΙΟΣ ΤΟ ΛΕΕΙ Ο ΡΟΜΑΝΟ…!!!!ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΟΜΕΝΟΣ …!!!!!ΣΤΟΝ ΗΡΟΔΟΤΟ ΤΟΝ ΠΑΥΣΑΝΙΑ ΠΟΥ…!!!!ΚΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΕΣ ΟΤΑΝ ΑΠΕΥΘΗΝΕΣΑΙ ΚΑΙ ΑΝΤΡΕΠΕΙΣ ΟΛΑ ΟΣΑ ΞΕΡΕΙ  Ο ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ…ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ!!!!

Τα ευρήματα στο όρος Λύκαιο παρουσιάστηκαν και συζητηθήκαν την περασμένη εβδομάδα από τον Δρ. Ρομάνο, την αρχαιολόγο του πανεπιστημίου της Αριζόνα, Δρ. Μαίρη Βογιατζή      και τον Μιχάλη Πετρόπουλο, της Ελληνικής Αρχαιολογικής Υπηρεσίας.

Αρχαιολόγοι που γνωρίζουν για την ανακάλυψη συμφωνούν με την εκδοχή του Δρ. Ρομάνο, αν και τόνισαν ότι οι ανασκαφές θα πρέπει να συνεχιστούν το καλοκαίρι ώστε να υπάρξει σαφέστερη κατανόηση της προ-Δία χρήσης του συγκεκριμένου βωμού στο Λύκαιο. «Τα στοιχεία που ήρθαν στο φως φανερώνουν σαφώς τη δραστηριότητα του βωμού στους προϊστορικούς χρόνους», ανέφερε ο Τζακ Ντέιβις, διευθυντής της αμερικανικής σχολής κλασσικών σπουδών της Αθήνας, που επισκέφθηκε την τοποθεσία αρκετές φορές. «Γνωρίζουμε ότι ο Δίας και μια θηλυκή εκδοχή του Δία λατρευόταν στα προϊστορικά χρόνια. Το δύσκολο ζήτημα είναι ο προσδιορισμός της ακριβούς φύσης του βωμού πριν από εκείνη την εποχή».

ΣΑΦΕΣΤΕΡΗ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ..!!!!ΣΑΦΕΣΤΕΡΗ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΑ ΛΕΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΞΕΝΟΙ …ΙΔΙΟΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ…..!!!!

Ο Κεν Ντόουντεν, διευθυντής του Ινστιτούτου Αρχαιολογίας και Αρχαιοτήτων στο πανεπιστήμιο του Μπέρμιγχαμ, δήλωσε ότι δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός υιοθέτησης ενός υπάρχοντος βωμού για λατρεία από τους Έλληνες, κάτι που συνιστούσε εξάλλου συνήθη πρακτική που συναντάμε ακόμη και στους χριστιανικούς χρόνους.

ΕΔΩ Ο ΚΕΝ ΝΤΟΟΥΕΝ ΥΠΟΝΟΕΙ ΟΤΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΖΟΥΣΑΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΟΝ ΥΟΘΕΤΗΣΑΝ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΘΕΟ ΑΥΤΟΣ ΔΕΝ ΣΥΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΟ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΣΤΗΚΟ ΑΥΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ ΠΟΥ ΙΣΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΕΤΣΙ ΕΝΑΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΟΣ ΤΗΣ  Ε, ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ

Η συγκεκριμένη τοποθεσία λατρείας του Δία αναφέρεται και στα γραπτά του Παυσανία, ο οποίος έδωσε περιγραφές της τοποθεσίας. «Στο ψηλότερο σημείο του βουνού βρίσκεται ο βωμός του Λύκαιου Δία, από όπου φαίνεται ολόκληρη η Πελοπόννησος» αναφέρει ο Παυσανίας.
 ΑΥΤΟ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΑ , ΔΕΝ ΣΧΕΤΙΖΕΤΑΙ ΟΜΩΣ ΜΕ ΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΕΥΡΗΜΑΤΑ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΣΧΕΤΟ ……ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ ΜΕ ΑΝΑΜΙΞΗ ΤΟΥ ΠΑΥΣΑΝΙΑ..!!! ΠΟΥ ΣΑΦΩΣ ΛΕΕΙ ΑΛΛΟ ΠΡΑΓΜΑ……..!!!

Οι επιστήμονες αρχαιολόγοι έδωσαν στη δημοσιότητα μερικά ακόμη στοιχεία για τη χρήση του βωμού πριν την εποχή του Δία. Σύμφωνα με τις προβλέψεις τους, είναι μάλλον απίθανο τα ευρήματα να μην προέρχονται από θρησκευτικές λατρείες και να αποτελούν οικιακά είδη κάποιου οικισμού, αφού το περιβάλλον είναι ιδιαίτερα αφιλόξενο και οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν δυσμενείς.

ΤΩΡΑ ΠΩΣ ΑΦΟΥ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΘΕΟΤΗΤΕΣ ΠΡΟ ΔΙΟΣ ΕΔΩ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΤΙΠΟΤΕ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟΝ ΕΝΑΣ ΠΡΟΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΟΙΚΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΡΙΑΣ ΑΞΙΟ…!!!

Σε ότι αφορά τους κατοίκους που ζούσαν εκεί πριν την έλευση των Ελλήνων δεν υπάρχουν ιδιαίτερα στοιχεία, αν και κάποιοι ακαδημαϊκοί πιστεύουν ότι προέρχονται από τη σημερινή δυτική Τουρκία.

ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΖΟΥΣΑΝ ΕΔΩ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΗΡΘΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΥΤΙΚΗ ΤΟΥΡΚΙΑ…ΚΑΠΟΙΟΙ..;;;;;..!!! ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΟΙ..!!!! ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΑΥΤΟ….!!1 ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ..ΕΕΕΕ..!!!!!!!

Τέλος, δεν έχει ακόμη προσδιοριστεί ο ακριβής τρόπος χρήσης του βωμού, αν δηλαδή χρησιμοποιούνταν σε συνδυασμό με τα έντονα καιρικά φαινόμενα για τη λατρεία κάποιας θεότητας ή την προσωποποίηση των δυνάμεων της φύσης.

ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΛΙΚΟ ΧΤΥΠΗΜΑ..!!! ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΙΠΟΤΕ..!!! ΤΟΣΗ ΩΡΑ ΕΛΕΓΑΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ …ΤΙΠΟΤΕ..!!!!
ΙΣΩΣ ΒΕΒΑΙΑ ΤΥΧΑΙΑ ΤΟ ΕΓΡΑΨΑΝ ΑΥΤΟ ΟΙ ΤΑΙΜΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΥΟΡΚΗΣ ΟΠΟΥ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΕ ΙΣΡΑΗΛΙΝΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ……ΕΝΤΕΛΩΣ ΤΥΧΑΙΑ…!!! ΚΑΙ Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΤΙ ΡΟΛΟ ΠΑΙΖΕΙ ΕΔΩ..;;.!!!........

www.kathimerini.gr με πληροφορίες New York Times


ΤΕΛΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΔΟΝ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΤΟ ΕΥΡΟΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΜΟΡΦΩΣΗΣ ΚΑΙ ΚΑΛΟΥΠΙΑΣΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΔΕ ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΟ ΠΟΥ ΕΝΑΣ ΑΠΛΟΣ ΑΝΥΠΟΨΙΑΣΤΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΣΤΕΨΕΙ
Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια